Cadeau tips en hoe pak je het op een originele manier in

Bij feesten horen natuurlijk cadeautjes. Deze rubriek verzamelt leuke cadeau-ideeën voor allerlei feestelijke gelegenheden. Iedereen wil wel eens een origineel presentje aan kunnen bieden en we hopen dat we veel reakties binnenkrijgen. Vertel ons wat het meest originele kado was dat je ooit gaf of kreeg, en maak andere bezoekers van deze site blij! Kadotips voor kinderen, volwassenen, trouwfeesten, geboortes enzovoort, enzovoort. Alles is van harte welkom!!
Klik hier om je ( kado ) tip te geven..


  

schatkist

Een schatkist

Je koopt een doosje en je koopt een kraslot (al vanaf 1.50). Het      leukste is natuurlijk een kraslot met klavertjes vier. Stop het klaslot(en) in het doosje en doe er allemaal gelukspoppetjes en wat muntgeld bij. ook is het leuk om een paar kralen aan een touwtje te doen dat het op een kralenketting lijkt.

Party pakket

Gwen *_*hihi: Werkt altijd. Je hebt er een beetje creativiteit voor nodig, maar mensen vinden het eigenlijk altijd leuk. Je hebt een mand of bak. daarin stop je gewoon allerlei spullen die met een bepaald thema te maken hebben in, die diegene ook nog eens leuk vindt. Zo heb ik een keer een party pakket gemaakt. Daar stop je gewoon een pot gel, kauwgom, drank, chips, luchtje ect. in. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om naar een dikke party toe te gaan. Ik heb ook ene keer een romantisch pakket gemaakt. Daar stop je gewoon een bruistablet, rozen, chocola, champagne, romantische muziek, misschien nog een sexy slipje in en dan is het helemaal goed voor een perfecte romantische avond. Zo kan ik nog wel een aantal blz. schrijven, maar ik hoop dat dit voldoende is voor wat inspiratie.

Taartpuntjes

netty Reinders: Ik heb een aantal kleine taartpuntjes gemaakt van karton.In ieder of een v.d puntjes klein cadeautje of geld gestopt.Van deze puntjes een taartje vormen, verder versieren en presenteren op bord of schaal. Je kunt ook een grote taartpunt maken.

kado in ballon

Kado in ballon

Bas van Tilburg: Er zijn bedrijven die kados in grote ballonnen kunnen stoppen. Ik was laatst bij Partybord in Rijen (bij Tilburg) en daar stopte men een hele fles wijn voor me in een grote ballon samen met wat versiering. Het was erg mooi en eigenlijk helemaal niet duur. kijk op www.partybord.nl


Geld invriezen

mario: aanvulling op geld invriezen: bij het invriezen van geld kun je ook een ijsklontje in je water doen en daar ook al geld opleggen... en verderop 2 ijsklontjes, etc. Als alles dan bevroren is zie je overal geld en niet alleen onderop

Familiefoto

Laura: Als je ouders gaan trouwen: Maak een foto met je broer(en)/zus(sen)/zusje(s) of broertje(s). Je kan de foto zelf maken, maar het is mooier bij een fotograaf. Koop daarna een lijst, eventueel kan je het versieren. Je kan je ouders zelf ook een lijst laten kopen voor als ze het als schilderij willen laten ophangen in huis.

Handtekeningenbeest

Naomi: koop een wit knuffeldier (lievelingsdier) en textielstift en laat vrienden & familie hier de handtekening en tekstje op zetten.

Pizza met tekst

Ga naar de turk of snackbar in de buurt en bestel daar een pizza magharita. vraag of ze met ketchup gefeliciteerd kunnen schrijven. Neem de pizza mee en voila! Het zal zeker gewaardeerd worden!


Zippo met inscriptie

Als je de persoon aan wie je een origineel cadeau wil geven, een roker is, is een gegraveerde Zippo een uitstekend en origineel idee! Koop een Zippo in een sigarenwinkel en laat er een leuke, grappige of persoonlijke tekst in graveren door een juwelier.


Bierglas met geld

Vanessa van der Meij: Hoi, met kerst heb ik aan een oom van mij; hij drinkt nogal veel, een bierglas gegeven, mét geld erin; koop een groot bierglas, doe daar gele goedkope gel in, stop je munt óf brief geld in een botherham zakje; en maak er een knoop in. doe er scheerschuim op et Voila!

Waxinelichtjes

esther: Koop een mooie glazen pot. stop die vol met waxinelichtjes. Maar doe onder een aantal lichtjes[in het zilveren cupje]een aantal geldmunten.

Spaarstekelvarken

Alice: Wij kregen op onze bruiloft een spaar(stekel)varken van onze vrienden. Die ze hadden gemaakt van papier-mache met daar naalden erin gezet. Toen we die dag erna thuis kwamen lagen overal in huis ballonnen (vooral de slaapkamer). De hint van het stekel varken begon te dagen. In de ballonnen zat geld.(brief en munt geld) Het idee was erg leuk en hun hadden ook de grootste lol met het opblazen van alle ballonnen.

Ingevroren geld

nikki: Doe de muntjes geld in een bak met water en zet het in de vriezer. Enige nadeel is dat het geld naar de bodem zakt, maar degene die het krijgt zal het wel kapot moeten hakken of gooien.


Peperkoek met muntgeld

Jennifer: maak sneetjes in peperkoek en stop er muntjes in, en daarna kan je de delen dichtplakken met kleine dotjes glazuur tussen 2 helften te doen!!

Kruiwagen met beton

Enrico: Een kruiwagen volstorten met beton en dan hard laten worden. Het geld echter niet verstoppen in het beton maar in het frame of in de velg/band van de kruiwagen. Dit laatste natuurlijk verzwijgen bij de overhandiging van het kado. 9 van de 10 gaan er vanuit dat het geld verstopt zit in het beton.....

Geld in een aardappel

heidi pit: Snij een aardappel doormidden en hol hem een beetje uit, zodat er munt of papiergeld in kan(evt. in een zakje). Leg de twee aardappelhelften weer precies op elkaar en prik ze aan elkaar vast met worsten prikkers.Steek de aardappel nu rondom vol met prikkers net een egel en doe er een panty omheen. Klaar!

digitaal verjaardagsboek

Simone: Toen mijn man 50 werd heb ik een digitaal verjaardagsboek aangemaakt op www.abrahamsara.nl Daarna de link van het verjaardagsboek doorgestuurd aan alle familie en vrienden.Deze konden dan een leuke felicitatie in dit boek zetten.Op zijn verjaardag gaf ik mijn man de link van de site op een kaart zodat hij alle felicitaties kon lezen.Het was een groot succes.


Knoop in een kaars

heidi pit:Je hebt van die hele dunne lange kaarzen, maak die goed warm onder de hete kraan. Als hij slap genoeg is, kun je er een knoop inleggen. In de knoop blijft een ruimte en die ben je later nodig als de kaars goed is afgekoeld. Dan kun je papiergeld als een waaier opvouwen en tussen de knoop schuiven.

Rietje met geld

tilla: rol het geld heel klei op schuif het door een rietje brand de onder en bovenkant dicht geef het in een mooi gls of maak er een fotolijsje mee

De thuis eetbon

Non: ipv het eeuwige geld in een envelop, wat je zelf gewoon weer terugkrijgt op je eigen verjaardag, geven wij een eetbon aan elkaar. niet in een restaurant, maar lekker thuis zelf koken voor de jarige. zo heb je niet 1, maar 2 leuke dagen, en de moeite van uitgebreid koken voor elkaar bewijst ook hoeveel we elkaar waard zijn!

Rieten mand met schoonheids dingetjes

Charlaine: Mijn oma werd 65. Ik heb een schattige rietenmand gekocht (ondergrond) met daarin een goede fles wijn, en allerlei relaxed en schoonheidsdingetjes. Spons, tijdsblad, bodylotion, nagelvijl, kam, ect. ect. + een schoonheidsspecialiste behandeling dicht bij haar in de buurt. Cellofaan eromheen. Een lint en strik om binden. En voila!


Geldkistje met cijferslot

Sofie: Je wisselt je geld in voor munten en stopt het in een geldkistje. Je doet er kettingen rond en een cijferslot en verstopt het ergens in hun huis. Nu, voor de code neem je een telefoonboek en duid je er ergens de cijfers in aan en voor het vinden van het kistje hang je doorheen het hele huis tips. Telkens geef je een tip over het kistje en waar ze de volgende tip kunnen vinden. Dit was een huwelijkskado voor mijn broer en de zoektocht vonden zij leuk om te doen en wij leuk om naar te kijken!

Geld in T-shirts

Yvonne: Vouw het geld wat je wilt geven eens in T-shirts (filmpjes op internet te vinden) Doe dit samen met een versje wat je uitprint in een goedkoop fotolijstje en het is een hele geslaagde manier van geld geven.


Powerpoint

Silviatjh: ik heb dus iets simpel gedaan met valentijn dat weinig of nix kost. ik vierde valentijn met men beste vriendin. ik maakte een powerpoint voor haar over onze vriendschap, niet vergeten in pps te zetten.want anders moet de andere de dia nog laten afspelen,in pps speelt deze volledig af... daarna heb ik voor haar een cd gebrand met al haar lievelingsliedjes op ;) en heb ik haar een mooi gedichtje geschreven... en als kers op de taart you'll be in my heart gezongen... en ik kan je zeggen dat ze heel gelukkig was. niet alles moet geld kosten,zolang het maar uit je hart komt ;)


Schatkist

Sil: als iemand gaat trouwen, kun je het bruidspaar een schatkist geven. je koop een mooi sieradenkistje ( bv bij xenos met fluwelenvoering )je wisselt het bedrag wat je wil geven bij de bank voor gouden 50 eurocent muntjes. die doe je in het kistje samen met parelmoeren kralen, nepgouden of parelmoeren sieraden ( kun je vaak ook bij xenos krijgen of in kralenwinkel, )lekker kitsch en zeer leuk om te geven!


Kleingeld en plakband

Sanne & Anita: we hebben een keer een grote doos met heel veel kleingeld ( 1 cent , 2 cent , 5 cent )en we hebben het 1 voor 1 ingepakt met dik papier en HEEL veel plakband , en in een zoon klein stukje hadden we oorbellen voor der verstopt ! het is veel werk , maar dan heb je ook wat . x Sanne en Anitaa

Chocoladecadeau

marjolein: als degene wie jij een kado wilt geven gek is op chocolade smelt je een paar repen chocolade in een pan. giet de helft van de chocolade in een (bak)vorm doe je kado (wel in een zakje ff waterdicht maken zodat het niet smerig word) en giet dan de rest van de chocolade erover.

Een mobiel van rietjes en garen

A3nn: Van rietjes en garen een mobiel maken met daaraan: - duifjes waarvan de vleugels papiergeld zijn - met gevouwen geldbootjes - gevouwen geldwijnglazen

geld vouwen

Henriëtte de Luij: Geld geven is eigenlijk nooit echt leuk, maar ik vouw er altijd iets van. Twee hartjes bij een huwelijk of een bootje. Bij diploma een stropdas. Er zijn hele leuke boekjes van geld vouwen. Succes Henriëtte


Gesmolten kaarsenvet

smelt een heleboel kaarsenvet en gooi er kleingeld in... giet het dan in een leuke vorm, bijvoorbeeld een bakvorm.. geef dit aan de jarige.. erg flauwe. omdat het verdomd moeilijk is het geld er weer uit te krijgen

(veel) enveloppen met geld

Roy: Koop een grote doos enveloppe bij een office centre ( 500 st ) en stop er willerkeurig brief geld in. zo moet je dus alle enveloppe openen om je geld te krijgen. Vertel ze wel dat er in iedere enveloppe wat kan zitten, anders noem je het weggegooit geld.

sleutelbosjes

Lisanne Koopjes: Wij hebben ooit eens 20 sleutelbosjes gemaakt met oude sleutels. Label eraan met het adres van de jarige. De bel heeft de hele dag gerinkelt. En je kunt aan de hand van de sleutelbosjes die je terugkrijgt zien of je veel eerlijke mensen in he buurt hebt.

lege flessen

Marleen van Berkel: Zelf heb ik iemand eens voor een feest (met een groep vrienden) geld aangeboden in de vorm van lege PET flessen. Je moet wel ruim van tevoren gaan verzamelen, maar het effect is fantastich. Je hebt een enorme berg flessen die je cadeau doet. Zelf mogen ze de flessen uiteraard gaan inleveren in ruil voor het geld


bloemen vouwen van geld

Henriëtte de Luij: Leuk om te geven met een aantal mensen, dan heb je wat meer geld. Ik vouw dan bloemen van de tientjes, die zijn leuk gekleurd. Je maakt er muizentrapjes van, pakt het in het midden bij elkaar en waaiert ze dan uit. De uiteinden vastmaken met een mini-plakbandjes. Een groen steeltje (te koop met hobbywinkels) eraan vastmaken en zo kun je een stoel kunstbloemen verpakken in een boeket met echte bloemen og in een buxusbol steken, staat ook erg leuk

Plant met krasloten

Marc Fransen: Een plant en daarin hang je allemaal krasloten. Krasloten koop je voor 1,50?. En de mensen hebben kans op flinke bedragen. Kan natuurlijk altijd zijn dat ze geen prijs hebben. Dan hebben ze een mooie plant.

Hobbybox

lutti: vul een hobbybox met kroonkurken en plak hierin een aantal geldstukken

dinerbon

geef een diner bon  van een bepaald bedrag, hier kunnen ze eens even lekker van uit eten zonder te betalen of af te wassen


Wittebroodsweken

Bianca: Toen mijn broer ging trouwen kwam ik al snel met een idee, ik wou geen envelop aan hem geven dus heb ik 6 witte broden gekocht, tussen de broden heb ik geld verstopt deze broden in een mooie mand met linten gedaan en deze met een kort gedichtje aan ze gegeven.


Fotowissellijst

marjoleine: Ik heb voor de 17e verjaardag van mijn zoon een reis door zijn jeugd gemaakt van foto's. Ik heb veel, heel veel foto's uitgeknipt (de contouren), groot én klein. Die heb ik in een IKEA wissellijst (lekker groot, 50 x 70) geplakt, zodanig dat je alleen maar foto's ziet, geen papier meer. Dus ook 'schots en scheef', overlappend. Je kunt ook in een patroon werken, bijvoorbeeld vanuit het midden (geboorte) en dan spiraalsgewijs naar het heden. Je blijft kijken, is echt heel leuk om te doen én leuk om te geven.

toiletpapier

ingrid: verstop in een rol toiletpapier allemaal briefjes geld, schrijf vervolgens op de rol; moge jullie huwelijk zijn als deze rol: zacht, sterk en suuper lang! Hebben ze nog wat te doen in hun huwelijksnacht.

Geld in beton

Jos Gerlag: Pak een mal of vorm zoals een piramide of voetbal of iets dergelijks wat bij de persoon hoort die je het kado geeft doe er wat beton in en klein geld in de midden en stort vervolgens de rest van het beton erbij zodat je een figuur krijgt laat het 48uur drogen zodat de beton op zijn hartst is veel succes
nog een tip spaar bierdopjes doe er muntjes van een euro in en sla ze dan plat groetjes Jos


wittebroodsweken

anoniem: voor een huwelijk en de wittebroodsweken koop ik een pak wittebroodmix, maak het deeg klaar en verstop daar het muntgeld in. Afbakken volgens de beschrijving en tenslotte feestelijk inpakken in cellofaan en versieren met mooie witte linten. Een kaartje met de tekst`voor de wittebroodsweken`maakt het helemaal af.

T-shirt met tekeningen

paulien: Ik heb al eens een t-shirt gemaakt voor moederdag. En beschreven met een stift.Met tekeningen.

Kaarsen

koop veel (goede kope) kaarsen en draden (lange) en haal met een paar mensen veel geld op laat het opgehaalde geld in kopere centjes omruilen bij de bank eenmaal thuis ga je de kaarsen smelten in een pannetje op je vuur neem een snijplank en een vorm voor het kaarsvet in te doen je doet er een beet je kaarsvet in laat het effe stollen en dan wat kleingeld erbij en zo doe je voort tot je kaars af is eenmaal als je kaars of kaarsen af zijn kan je er met een speciale stift nog iets op schrijven en daarna mooi inpakken

ballonnen met confetti

mariet: Geld in balonnen is al leuk, maar als je voor het opblazen er ook nog rijst of confetti bij in doet kan de pret helemaal niet op


pur-schuim

alex: Vul een vuilniszak of een kartonnen doos met pur-schuim. Haal de zak of doos er omheen weg en snij de pur in de gewenste vorm. Boor gaten in de pur en "verstop" daar het geld in. (wel even weer dichtspuiten met pur). Ook kun je op deze wijze een verjaardagstaart opbouwen en kun je het geld op iedere etage van de taart leggen en afdekken met de bovenste etage van de taart

behangplaksel

jet: Neem een grote glazen vaas en schenk deze vol met behangplaksen en laat hier muntgeld in drijven.

geld boom

Dieke: neem enkele stammen en lijm die van groot naar klein op elkaar, maak aan de zijkanten inkervingen en steek hier geldstukken in, zo lijkt het op paddestoelen. Boven aan de boom zorg je voor takken waaraan je geldstukken met een draadje tussen kan hangen. onderaan zorg je voor een grote smalle schijf van een boomstronk waarop je eventueel een boodschap kan schrijven. De boomstronken zagen gaat het best met een ketting zaag, maar pas op voor ongevallen.

Lekker kuurtje

Nele: Ik ben vorig jaar voor de verjaardag van mijn beste vriendin een dag met haar gaan kuren (met massage, zonnebank, sauna's en al)Duur biertje

Ron: Neem een groot bierglas. Doe daar haargel in met kleingeld. Daar bovenop scheerschuim, en je hebt een glas bier met geld er in zweven (neem wel gele goedkope gel )."

Pesterige taart

Petra: "Een beetje gepikt van een tv-programma, maar WEL heel effectief. De man van mijn beste vriendin werd dertig en dat was voor mij een reden om hem er even tussen te nemen. Dat doet hij namelijk ook altijd met mij. Een cadeau voor hem kopen is altijd heel moeilijk, want hij vraagt altijd geld. Ik vind het niet leuk om dat gewoon in een enveloppe te geven. Daarom heb ik een slagroomtaart, een appeltaart en een kwarktaart voor hem gebakken. Het geld heb hem ik in folie verpakt, zodat het niet vies werd. Dit heb ik in de kwarktaart gestopt. Ik had een vermoeden dat dat niet zijn favoriete taart zou zijn. Op zijn verjaardag moest hij met zijn handen op zijn rug het geld uit de taart zien te 'happen'. Zo had ik hem meteen terug gepakt voor zijn pesterijtjes..."

Rijk fotolijstje

Melanie: "Voor fotoliefhebbers een leuk idee. Koop een goedkoop wissellijstje met een breed houten frame. Plak op het frame munten (bv oude stuivers, dubbeltjes, kwartjes en eventueel een paar guldens en/of rijksdaalders, maar natuurlijk mag het ook in euro's). Je kunt ook muntjes uit andere landen nemen. In het lijstje waar normaal gesproken een foto in komt kun je briefjes doen, of een felicitatiespreuk schrijven. Natuurlijk is een foto van de jarige ook een leuk idee. De munten krijg je natuurlijk niet meer los. Neem dus niet al te veel munten, wil je de verpakking niet te duur maken."

Goudstaaf

Andrea: "Het geld in een goudstaaf verpakken: Van hout in twee delen de vorm van een goudstaaf maken. Van binnen hol maken, daar kan je het geld in doen (hoe meer kleingeld, des te zwaarder wordt je goudstaaf). Dichtlijmen of timmeren. Daarna kan je de staaf in een goudkleur verven en op een dienblad presenteren.Kostbare bloemen

Melanie: "Ook ik vind het vrij saai om geld in een envelop te steken en dan af te geven. Ik heb inmiddels bij een paar bruiloften briefjes geld in een bloem (tips vind je in origamiboekjes) gevouwen. Bevestig de bloem op een groen ijzerdraad. Ga dan naar een bloemenzaak en laat deze bloemen in een bosje verwerken. Een paar mooie rozen, wat groen en je hebt een schitterend resultaat."

Ballon

Susan : Stop papiergeld in een ballon voordat de ballon wordt opgeblazen. Als het geld erin zit, blaas je de ballon op en knoop je hem dicht. Wanneer je met een aantal personen bent, kun je dus een hele bos ballonnen geven. Verder kun je geld altijd laten inblikken en er een leuk etiket op laten plakken, of zelf een leuk etiket maken en dat op het blik plakken.

Geldboom

Els: "Er zijn al een paar tips de revue gepasseerd over hoe je leuk geld cadeau kan geven, maar ik wil hier nog één aan toevoegen. Leuk om te geven als het bedrag wat groot is: alle bankbiljetten tot strikjes vouwen en deze vervolgens hangen aan de takjes van een plant, die eveneens cadeau wordt gedaan. Vooral in een mini-conifeer geeft dit een soort kerstversiering-effect."

Cactus

Eveline: "Het is ook heel erg leuk om een cactus te maken. Ik doe dat wel eens als ik het materiaal heb. Je pakt een komkommer en van die kleine tandenstokers. Die prik je in de komkommer en de komkommer zet je rechtop in een potje met zand. Het kleingeld kun je in de komkommer steken of verstoppen in het zand. Eventjes inpakken in doorzichtig papier met een leuke strik en op naar die feestjes....!

Kratten bier

Petty: "Wij hadden ook het eeuwige, saaie geld bij elkaar dat we op een leuke manier wilden geven. We hebben bij de supermarkt kunnen regelen dat we voor een heel flink bedrag lege kratten bier kregen. Op de bruiloft kwamen we om de beurt met een krat bier binnen. Aangezien we zo'n 35 kratten bier hadden en er een paar keer op en neer gelopen moest worden, was het effect heel grappig. De kratten bier hebben we zo op elkaar gezet dat daar heel de avond een muur van kratten heeft gestaan die ze de volgende dag zelf mochten inleveren om hun geld te innen."

Muzikaal cadeau

Astrid: "Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat we volop bezig waren met de voorbereidingen van de 50ste verjaardag van mijn vader. Pa is een groot fan van de Rolling Stones en dat was een prima uitgangspunt voor een verrassing. De gasten (uiteraard hadden we een paar surprise-gasten) kregen bij hun uitnodiging een lijst waarop ze drie favoriete nummers konden aangeven van deze band, dit in verband met eventuele dubbele nummers. Alle nummers hebben we opgezocht op diverse cd's - zelfs nog eentje van een grammofoonplaat gehaald - en samengevoegd tot een cd speciaal voor onze Abraham. Uiteraard was het een zeer geslaagde verrassing!"

Bewerkte foto's

Aartje: "Voor een afscheid van een collega is het een leuk idee om foto's te vragen van iedere werknemer. Van de foto's gebruikt u alleen het hoofd. Dan zoekt u in tijdschriften naar afbeeldingen van kinderen, volwassenen en dieren. Knip het hoofd eraf en plak het 'foto'hoofd ervoor in de plaats. Zo krijgt u erg grappige effecten. Voorbeeld: een foto van een mannelijke collega boven een afbeelding van een kind op een driewieler. Een vrouwenhoofd op de romp van een vogel. Het is al grappig om een altijd informeel geklede man met zijn hoofd boven een keurig in het pak gestoken heer te plakken of een kort, dik persoon boven een lange magere. U stuurt eerst iedereen een A4-blad. Hierop kunnen ze een persoonlijk herinnering zetten, een gedicht, een recept of wat men maar kwijt wil aan de afscheid nemende collega. Als u de vellen terug heeft, kunt u de voorzijde ervan beplakken met de bewerkte foto. Het is veel werk en u moet ruim op tijd beginnen, maar het is wel erg leuk."

Krant

Liesbeth: "Maak een feestkrant. Hiervoor is zelfs een speciale cd-rom in de handel, maar je kunt het ook zelf doen. Echt een cadeau voor iemand die alles al heeft. Schrijf hem zelf vol of vraag andere familieleden en vrienden van de jarige (of het bruidspaar of de jubilaris) je te helpen. Een karikatuur, gedicht, wens, verhaal, alles is mogelijkheid. Begin wel op tijd!"

Geboortekrant

Rolien: "Een leuk idee voor Abraham of Sarah is het opvragen van de plaatselijke krant van zijn of haar geboortedag. Deze kunt u vaak vinden bij het gemeentearchief."

Fotoreis in het verleden

Lia : "Toen mijn schoonouders 45 jaar waren getrouwd, heb ik al hun vroegere woningen opgezocht en er een foto van gemaakt. Deze foto's heb ik ingeplakt in een mooi boek"

Videoboodschap

Hanneke: "Toen mijn oom 70 jaar werd, was alle genodigden gevraagd om iets mee te nemen als symbool van hun band met hem. Zijn 'uit eten maatje' nam bijvoorbeeld een kookboek mee, zijn sportvriend een tennisracket. En zo kan iedereen wel iets verzinnen. Alle gasten mochten vervolgens voor de videocamera de keuze van hun cadeau toelichten. De band vol persoonlijke anekdotes biedt je de jarige als cadeau aan."

Persoonlijke placemat

Ellen: "Neem een vel papier zo groot als een placemat (dus groter dan A4). Plak er allemaal leuke foto's op. Liefst van feestjes, vakanties en andere gelegenheden waar u met de jarige bent geweest. Knip uit tijdschriften (roddelbladen zijn het leukst) grappige regels tekst en plak deze bij de foto's. Ga naar de copyshop en laat het vel papier plastificeren. Zo heeft u voor weinig geld een heel persoonlijke placemat."

Bord of fotolijst

Dhr. of mevr. Reumer: "Op een wit porseleinen bord of kop verft u alle namen van een gezin of familie met porseleinverf. Dit kan natuurlijk ook op een houten fotolijstje waar u dan een foto in doet waarop alle personen staan die hun naam op de lijst zetten."

Kleinkids op je shirt

Astrid: "Van de twee nog erg jonge kleinkinderen maakten we een foto, die we op een T-shirt streken. Handjes erop gezet van de kinderen en opa liep de hele avond trots te pronken met zijn kleinkids op zijn lijf."

Vriendenboek

Petra: "Mijn moeder wordt binnenkort 50. Ik heb aan al haar broers en zussen gevraagd 1 A-4tje te maken over haar. Het mocht van alles zijn, een gedicht, een herinnering, een wens. Als het maar iets is van hen aan hun zus. Ik wacht nu met spanning af en als ik alles heb ontvangen maak ik er een mooi (foto)boek van."

Dhr. of Mevr Blonk: "Wat het altijd goed doet is een grote multomap te kopen en hobbybladen (HEMA), dan geef je familie, vrienden en bekenden zo'n vel en vraag hen naar een originele bijdrage. Dit kan zijn in de vorm van een anekdote, gedicht, foto's, tekening (van bijvoorbeeld.een kind) of van de allerkleinsten een afdruk van een handje of voetje met een lief woordje. Meestal pakt dit heel erg leuk uit en voor de ontvanger is het waardevol om terug te lezen."

Biefstuk

Margriet: "In de studententijd van één van onze vrienden hebben we hem eens een flinke biefstuk gegeven voor zijn verjaardag. Hij was hier meer dan gelukkig mee!"

Taart met een plaatje

J. van Huis: "Toen mijn man zijn jubileum vierde bij de vrijwillige brandweer had hij koekjes bij de koffie met daarop een afbeelding van de brandweerauto. Bij de betere (echte) bakker zijn taarten en koekjes te bestellen met elke gewenste afbeelding of foto. Dit is wellicht ook leuk bij een 50-jarige, bijvoorbeeld met een jeugdfoto, of bij een ...jarige bruiloft."

Geef jezelf cadeau

Jeanne: "Het meest geweldige cadeau dat ik ooit heb gekregen kwam van een van mijn zussen. Zij stond op mijn verjaardag 's morgens al heel vroeg op de stoep met de mededeling: Ik neem je vandaag al het werk uit handen, dan kun jij tenminste echt jarig zijn. Wauw, wat een cadeau. Ik heb me niet de benen uit mijn lijf gelopen en hierdoor echt ongelofelijk genoten van deze hele bijzondere verjaardag."


Share this page:
Leuke pagina? Stuur het een vriend of vriendin...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.