Cadeau tips en hoe pak je het op een originele manier in

Bij feesten horen natuurlijk cadeautjes. Deze rubriek verzamelt leuke cadeau-ideeën voor allerlei feestelijke gelegenheden. Iedereen wil wel eens een origineel presentje aan kunnen bieden en we hopen dat we veel reakties binnenkrijgen. Vertel ons wat het meest originele kado was dat je ooit gaf of kreeg, en maak andere bezoekers van deze site blij! Kadotips voor kinderen, volwassenen, trouwfeesten, geboortes enzovoort, enzovoort. Alles is van harte welkom!!
Klik hier om je ( kado ) tip te geven..


Geld in een kaars

Los geld laten smelten in een kaars,pincet erbij geven.... (Instellingen hebben vaak een kaarsenmakerij en doen dit tegen betaling voor u.) het bruidspaar moet dan met pincet het geld eruit peuteren tijdens het branden van de kaars.....

Geld in een denneappel

Martine: Een leuk idee als je geld wilt geven is geld stoppen in een grote denneappel. Zodra je de muntjes goed tussen de denneappel hebt gestopt leg je hem in het water. De denneappel zal dan weer dichtgaan en de muntjes dus goed vastklemmen. Neem een paar denneappels bij elkaar leg ze op een leuk bordje/mandje en pak het in in folie. De muntjes kunnen pas worden verwijderd als de denneappels helemaal zijn gedroogd.


Waardebon voor een etentje

Tinbeau: Als je een cadeau met meerdere personen wilt geven is het de bedoeling dat ieder een recept maakt. Dit recept schrijf je op een soort bon (gewoon van papier gemaakt) met aan de voorkant de naam, adres en telefoonnummer van de persoon van wie het recept is. Uiteindelijk krijg je allemaal waardebonnen. De jarige kan deze waardebonnen gebruiken. heeft hij bijvoorbeeld trek in stampot? Dan belt hij de persoon op de waardebon met dit recept voor een afspraak. Ontzettend leuk! De jarige kan een aantal keer uit eten en jullie hebben samen een extra gezellig avondje!


Maaltijdpakket met recept

Tinbeau: Koop een receptenboekje of zoek op internet een leuk recept en print dat uit. Koop de ingredienten die je voor het recept nodig hebt en maak hier een leuk pakketje van. Bijvoorbeeld in een theedoek of in een pannetje.Scherven

dees: ik ben van plan dit kado te geven aan een collega die gaat trouwen ik wil een leuke doos pakken daar oude kop en schotels in doen met een enveloppe met geld erbij en een briefje met scherven brengen geluk die doos mooi inpakken en op het moment dat ik hem bijna geef per ongeluk / expres de doos laten vallen dan schrikt iedereen maar het is gewoon opzet ze wil geld maar ik wil natuurlijk niet met legen handen aan komen

Bananenkado

als je een banaan hebt kan je er allemaal muntjes onder schuiven als je de schil een klein beetje open maakt, dan heb je dus muntjes tussen de banaan en schil zitten

Een kei....

willemieke: voor vaderdag bijvoorbeeld: met (watervaste) inkt op een grote (ronde) steen -geen baksteen- stempelen: je bent een kei! geld in boterhamzakjes doen zodat het niet vies wordt. dan modderkleurige klei er om heen zodat het net steentjes lijken.

Een pluim van folie

Perfecte inpak tip van Fabienne: neem een groot stuk doorzichtig inpak folie, en een paar leuke lintjes, zet het cadeau in het midden van de folie vouw de randen naar boven als een soort pluim! plak het vast met plakband als je dat heb gedaan pak je de lintjes die doe je er omheen maak er vervolgens een strikje van wat je ook kan doen is het touwtje krullen met de zijkant van de schaar! dat geeft een heel gaaf effect.

Geldtaart

Lien: Variatie op taarten bakken;bak een taart,vul met botercreme(kan buiten de koeling blijven)Versier verder als een gedecoreerde taart met fondant,zoals tegenwoordig hip is.Rol papiergeld en stop ze in plastic buisjes die men ook gebruikt om orchideen in te zetten.Steek her en der de buisjes in de taart.Je kunt ook meerdere lagen bakken en een stapeltaart maken.Dat is wel iets voor de gevorderde taartenbaksters!Was een groot succes op een bruiloft van vrienden.

Puddinggrabbelen

hanne bicels: koop in de winkel poeder voor pudding. Kook de pudding zoals aangegeven op het pak. Doe de pudding in een grote mooie schaal. De puddig is nog vloeibaar. Gooi het geld in de pudding en zet de pudding in de koelkast. Laat het ongeveer 12 uur in de koelkast staan, zodat de pudding met het geld een beetje dik is. Geef de schaal aan de jarige en laat hem of haar lekker grabbelen in de pudding!

Bonnenboek

Hilde: Dit cadeau vraagt wel wat tijd. Het is leuk om aan een bijzonder iemand te geven. Ik gaf het aan mijn beste vriendin op haar trouwdag. Ik maakte een blanco cadeaubon. Die stuurde ik met een begeleidende brief op naar alle mensen op de gastenlijst. Alle mensen mochten zelf iets op de cadeaubon invullen wat ze aan het paar wilden geven. Het mocht niks 'gekocht' zijn. Daarna bundelde ik alle bonnen in een mooi boekje zodat het paar een bonnenboek cadeau kreeg. De bonnen waren 1 jaar geldig. Wat mijn vriendin en haar man zoal kreeg? Een pan soep, een schaal lasagne, gebak, hulp bij verven, behangen, planten voor in de tuin, aanleg van gazon, een fotoboek voor hun eerstgeborene, een poetsbeurt van het huis,... Iedereen gaf op die manier het beste van zichzelf!

Komkommer met geld

Merel: Een leuk cadeau is ook om een komkommer in een bloempotje te steken met wat steentjes en zand stop in de kom kommer allemaal muntjes van 5 of 10 cent (net wat je wilt) doe er doorzichtig papier omheen en tadaa!

Mand met blikken

theo slagter: een mand met blikken zonder wikkel

Handjesschort

Wat leuk is toen mijn opa 60 werd hebben al zijn kleinkinderen hun eigen handafdruk met verf op een goedkoop schort gezet. Echt super leuk!

Kaars met geld

Ann: Een variantje op de kaars met centjes... Wanneer je al een mooie kusbus- of piramidevormige kaars hebt, kan je er heel eenvoudig zelf de centjes 'insteken'. Verwarm elk muntje eventjes (met een kaarsje of lucifer) en duw het gewoon in de kaars. De was smelt en stolt onmiddellijk. Je kaars is snel klaar!

Geld in ijs en tape

Kevin: Geld in ijs en geld in teep

verjaardagskalender

Ann: Een leuk ideetje om een collega die op pensioen gaat uit te zwaaien: geef een verjaardagskalender cadeau waarop ieders verjaardag is ingevuld met de boodschap dat je hem / haar dan verwacht om mee te vieren en een lekker stukje taart te komen eten.

Puddinggrabbelen

hanne bicels: Koop in de winkel poeder voor pudding. Kook de pudding zoals aangegeven op het pak. Doe de pudding in een grote mooie schaal. De puddig is nog vloeibaar. Gooi het geld in de pudding en zet de pudding in de koelkast. Laat het ongeveer 12 uur in de koelkast staan, zodat de pudding met het geld een beetje dik is. Geef de schaal aan de jarige en laat hem of haar lekker grabbelen in de pudding!

Geldboom

Samantha: Ooit gehoord dat iemand wel een geldboom wou willen hebben? Haal een tak van een mooie struik/boom en plak met plakband kleingeld een deze tak, pak dit in doorzichtig papier met een leuk kaartje erbij en klaar. Je kunt ook een klein plantje kopen en hier het kleingeld aan vast plakken. Er leuk.

Je zelf geven

Marielle: Een vriendin van mij heeft zichzelf een keer verkleed als cadeautje. Dus ze had zelf een kartonnen pak gemaakt van een cadeau met een lint eromheen, daarna heeft ze hem aangetrokken en gaf ze zichzelf cadeau aan een vriend.

Fotolijst met geld

Ingeltje: Fotolijst naar smaak kopen. Dit kan een simpel, vrolijk of een rijk gedecoreerd model zijn. Kies naar believe een bedrag aan papiergeld. Verwerk dit op een creatieve of eenvoudige manier achter het glas. Geef het zo of pak hem in in krantenpapier met een gekleurd touw erom heen. Gezichtsuitdrukking (kind) vastleggen op foto bij schenken en uitpakken.

Tas met foto

Nienke: je moet een leuke foto trekken en die op je computer zetten. dan bewerk je eventueel de foto. je gaat nu naar hema of kruidvat op je computer dan klik je een cadeau aan. zelf heb ik een cadeau gemaakt met een schoudertas en dan op de lap de foto. dit ziet er heel leuk uit.

Collage

heey ik heb het allerleukste cadeau gegeven wat ik kon bedenken eerst en vooral vind ik jullie ideeen ook fantastisch ! zo mijn tip je print allemaal leuke fotos af van jou en je vriend(de gene aan wie je het cadeau geeft) en ook alleen van je vriend . je maakt dan een collage met plakken en knippen of op picasa op de computer je hangt het in een kader . je pakt het eerst in met inpakpapier. dan steek je het in een doos en die doos vul je verder met zijn lievelings snoepjes. je plakt ze vast en pakt ze opnieuw in . zo dit was mijn tip ik hoop dat jullie er iets aan hebben zo niet mijn excuses

Geverfde body

maria: dit is goed voor een babyborrel of boom of als ze juist bevallen is,... dit is zeer leuk om je eigen kindjes zelf een cadeau te laten maken voor de baby. je koopt een bodytje voor een baby in het wit of roos alle kleuren zijn mogelijk (naar mijn voorkeur geen zwart en bruin). dan koop je rode verf en zwarte verf die speciaal voor op kleren is. je doet rode verf in een potje en je laat je kinderen met hun vingers bolletjes drukken. dan gebruik je de zwarteverf of een zwart stiftje en je tekend 6 poten aan de bolletjes en je tekend ook kleine bolletjes op de rode. nu nog 2 voelsprieten en het is klaar. zet de naam van je kindjes er bij en pak dit mooi in. je hangt het in een kader zodat ze het kunnen ophangen of je pakt het gewoon in dat ze het kunen gebruiken. nu nog een leuk kaartje erbij en het is klaar . bedankt voor het lezen en geloof mij dit is een goede tip xx!

Lijst met gouden rand

Jadeley: Nunes: Ik gaf eens een hele mooie tekst, geschreven in sierschrift, en ingelijst in een lijst met gouden rand, als kado.

Appel met geld

laura: Ik heb op een verjaardag wel eens een appel met allemaal geld erin. Heel gemakkelijk te maken je slaat gewoon met een hamer wat kleingeld in een appel. Je kan ook een aardappel gebruiken!

Kerstgeschenk

anja: Koop een mooie rode kerstbal en zet daar met een goudenpen in verschillende talen ik hou van jou op.koop een mooi kartonnen kerst doosje en vul dit half met witte watten of piep schuim bollekes leg daar je kerstbal in .Dit zal ze vast leuk vinden.

Kruiwagen met beton

Ina Timmer: Giet beton in een oude kruiwagen. Dit moet de jarige kapothakken, want er zit geld in de kruiwagen!! Maar hoe lang zal het duren voordat het feestvarken doorheeft dat het geld in de handvaten verstopt zit...

Mandje

maddi vermeulen: een mandje met allemaal leuke meiden spullen erin, en een massage bon van de thermen. :)

Geldkaars

Ellen Bosmans: Ook een leuke tip: je kan een plastic vorm kopen of je gebruikt een botervlootje, en daar leg je een paar munten in, dan steek je een kaars aan in een mooie kleur en het kaarsvet laat je in de plastic vorm lopen, als het geld goed onder staat en het kaarsvet gedroogd is, kan je verdere lagen aanleggen. Om het extra orgineel te maken, kan je ook verschillende kleuren kaarsvet gebruiken want dat geeft een mooi effect. Als je vorm net niet vol is, en al het kaarsvet is gedroogd, kan je de plastic vorm open knippen. Nu heb je een mooie geldkaars! Groetjes x

Kruiwagen

Mia: Voor Pensioen een kruiwagen vol geladen met wat de persoon graag heeft , bij mij dus snoep , wijn , taart , alles om lekker eens te proeven . Kost wel wat geld eer de kruiwagen is gevuld , maar je kan er lang van genieten van al het lekkers .

Fotoalbum

Mia: Voor 50 of 60 ste verjaardag een fotoalbum samen stellen met foto's beginnen jarige als kind , jeugdjaren , verlooft , trouw , kinderen , kleinkinderen alles komt aan bod , eigenlijk wat haar of zijn levensverhaal .Ook bij de foto's een leuk teksje bijzetten wat je weet over dat bepaalde moment . Altijd leuk , wel wat werk met de tekstjes maar door de jarige zeer geapprecieerd .

Brood met geld

joyce: we zijn laatst voor een bruiloft even langs de plaatselijke bakker gegaan (zelf kan ook) je wisselt het bedrag wat je geven wilt in kleingeld en laat dat door het broodbeslag doen (of zelf natuurlijk) het brood mooi met cellufaan inpakken en wat feestelijke linten. een kleine bijdrage voor de witte broodsweken ;)

Bierglas

Mandy: Dit is een leuk geldcadeau voor een jarige, jubileum, bruiloft, geslaagde of een andere gelegenheid. ik had een mooi bierglas in de kast staan. dit heeft iedereen wel. we waren met 8 personen en hadden allemaal een briefje van 10 euro. deze had ik ingepakt in doorzichtig papier(sillefaan) zodat deze waterdicht waren. ik had geen gele gel maar wel witte. deze heb ik met custard poeder geel gemaakt. Het glas vul je tot 3 centimeter onder de rand met de gele gel. in de gel steek je de briefjes geld. deze zijn waterdicht dus kunnen niet nat worden. boven in stop je witte tissues of watten. pak je glas mooi in in sillefaan papier en een strik erom. een leuk kaartje eraan en je hebt een prachtig cadeau. gebruik je fantasie voor variaties!

Champagne glazen

Annette: koop 2 champagne glazen en een grote pot goedkope haargel. Gel in de glazen daarna kleingeld erin laten vallen. glazen op mooi stukje karton of klein dienblad zetten. Inpakken in Folie.

kleingeld met plakband

Wouter: Allemaal kleingeld naast elkaar op de grond leggen. Plakband er overheen, zodat alles verbonden wordt. Daarna het geld omdraaien en de andere kant ook met plakband bewerken. Op deze manier krijg je een hele lange sliert (wij rolden hem aan het einde op ivm het gewicht) met kleingeld. Redelijk wat werk om te doen, maar wel orgineel.

Sanne Bredenoort: vouw van een briefje geld een hartje!

ballon met confetti

je maakt heel veel confetti of je koopt het en stopt dat in een ballon je stopt het geld erbij en je blaast de ballon op en knoopt hem dicht ze moeten dan met de naald het cadeautje open prikken.

cupcakes

Lara: Ga naar de winkel en haal daar cupcakebeslag. Eventueel je de cupcakes wil versieren, haal marsepein, kleurstof en dergelijke dingen meer.(Als je nog andere dingen weet, kan ook hoor!) Bak het thuis in de oven en je bent al klaar! Lekker smullen!

Aniek Dams: Roosjes maken in briefjes van €5

blok ijs met kleingeld

Blijft leuk om cadeau te geven: een blok ijs met kleingeld en ziet er erg mooi uit als je het goed doet. Tip om het geld wel gelijk te verdelen: Vries een dunlaagje water in de emmer (of waar je het in wil geven). Haal de emmer uit de vriezer, leg er wat kleingeld op en een nieuw laagje water uit de kraan. Ongeveer zelfde dikte als eerste laagje. Weer in de vriezer doen en laten bevriezen. Zo blijven herhalen totdat de emmer vol zit. Als je dit in ingeveer 10 laagjes doet, krijg je het mooiste resultaat. Extra feestelijk is niet alleen kleingeld, maar ook glitters, snoepjes ed erbij invriezen.

Kaatje's feestgel

mikki: Koop een goedkope pot gel in de supermarkt. Gooi daar van een afstandje klein geld in. Als je goed mikt komt overal wat geld te zitten. Ik verwijder dan het etiket en maak zelf een passend etiket met bijvoorbeel: Kaatje's feestgel.

wit T-shirt met opdruk

melissa yurttakalin: koop een wit t-shirt.en dan moet je daar je handtekeningen,tekening,iets liefs schrijven of verven. dan moet je het inpakken en dan aan je vriend of vriendin geven.

Tape met hartjes

J. Paters: Wat een cadeautje helemaal afmaakt is een rolletje tape met hartjes, verkrijgbaar via jollyrolls.com echt heel leuk en uniek! Groetjes!

IJzeren koker

Neem een ijzeren koker vul deze met muntgeld en las aan de uiteindes dicht.Ze hebben dan een ijzerzaag nodig om bij het kado te komen.Ze zijn hier wel enige tijd mee bezig.

Kadoo met tape

Luna: Je moet gewoon je kadootje inpakken, En dan helemaal volplakken met tape. Het geeft een grappig effect omdat degene die het kado krijgt het niet eens openkrijgt. Het kost dus ook helemaal niks en het gaat snel

Fopcadeau

Dit is een variant op het inpakken van cadeaus op eender welke manier waardoor diegene die het cadeau krijgt iets moet openen om een cadeau te krijgen te krijgen (cadeau steken in kaars, cake, pur-schuim, ...). Ik heb zelf vaak schrik dat mijn cadeau verpest gaat worden door bv de hitte van een oven om cake in te bakken of door bv het binnendringen van je cadeau met kaarsvet of schuim. Daarom ben ik begonnen met het volgende te doen: Ik maak een berg pur-schuim, een kaars of een cake (of iets anders, wat je maar wil). Je verbergt het cadeau er NIET in, maar je houdt het achterwege. Vanzelfsprekend maak je diegene voor wie het cadeau is wijs dat het in jouw cake/kaars/... zit en dat hij/zij het moet openkrijgen. Van zodra de persoon bijna doorheeft of doorheeft dat er niets inzit, geef je het eigenlijke cadeau af. Zo kan je mensen moeite zien doen voor niets, maar toch een cadeau geven dat nooit besmeurd kan geraken door je leuke verpakking!


Pot mosterd

vivian cox: Als iemand"ABRAHAM" wordt. Een pot met mosterd , eerst even leeg halen mosterd even in een bak je doen . Dan muntgeld , dan mosterd , laagje voor laagje terug in mosterdpot doen. Dekseltje er op . Etiketje van abraham met foto van jarige erbij en tadaaa mooi inpakken en klaar!


Share this page:
Leuke pagina? Stuur het een vriend of vriendin...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.